2 x win XP a skryty disk

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
fateman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 101
Dátum registrácie: St 03. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

2 x win XP a skryty disk

Príspevokod užívateľa fateman » St 09. Jan, 2008, 00:04

zdravim,

mam taky mensi problem a sice nainstaloval som na jeden PC dva Win XP, kazdy na iny fyzicky disk. potreboval by som vsak nastavit tie disky tak, aby keD spustim ten konkretny windows, aby videl iba ten disk na ktorom je nainstalovany. nechcem, aby mali ostatny, ktory pustaju ten druhy windows pristup k datam na tom druhom disku.
dufam ze sa nieco take da spravit. vsetky napady su vitane. vopred vDaka :wink:

Užívateľov profilový obrázok
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2298
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava / Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa KikoKK » St 09. Jan, 2008, 01:38

... na to staci aj jedna instalacia OS na kompe
... carovne slovicko sa vola sprava uzivatelskych uctov
... ostatnym uzivatelom vytvoris ucty s obmedzenymi pravami
... nebudu moct ani kychnut za klavesnicou, ak to nepovolis
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||

fateman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 101
Dátum registrácie: St 03. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevokod užívateľa fateman » St 09. Jan, 2008, 10:30

KikoKK napísal:... na to staci aj jedna instalacia OS na kompe
... carovne slovicko sa vola sprava uzivatelskych uctov
... ostatnym uzivatelom vytvoris ucty s obmedzenymi pravami
... nebudu moct ani kychnut za klavesnicou, ak to nepovolis


Prave o to ide, ze nad touto moznostou som rozmyslal ako nad prvou a aj som ju pouzival asi dva roky, sice bez obmedzenych kont...ale..na pocitaci su aj deti, ktore si tam instaluju v kuse nejake hry, programy a ja neviem co este..a jednoducho im to nechcem zakazat...a na tom istom pc sa pracuje este s uctovnictvom a sluzi aj ako firemny pocitac a mne sa nechce zakazdym keD decka zahltia system znovu vsetko preinstaluvavat a hlavne s uctovnictvom nie je sranda, takze to je hlavny dovod na dva systemy.

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Gudas » St 09. Jan, 2008, 10:50

Tak ma napadlo...sprav si vypinac a pripoj ho na napajanie disku ktory chces aby bol "neviditelny"...keD od PC odides, vypnes ho a disk sa neroztoci, bude bezat iba jeden.
Dost nepohodlne ale co uz, niekedy mam divne napady. :)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

fateman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 101
Dátum registrácie: St 03. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevokod užívateľa fateman » St 09. Jan, 2008, 10:52

Gudas napísal:Tak ma napadlo...sprav si vypinac a pripoj ho na napajanie disku ktory chces aby bol "neviditelny"...keD od PC odides, vypnes ho a disk sa neroztoci, bude bezat iba jeden.
Dost nepohodlne ale co uz, niekedy mam divne napady. :)


napad dobry, ale decka nie su sproste a po case aj ten vypinac najdu:)

Užívateľov profilový obrázok
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2298
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava / Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa KikoKK » St 09. Jan, 2008, 14:16

... existuju virtualne masiny
... jednoducho pri prihlaseni uzivatela sa vytvori virtualny PC
... tam mozu robit cokolvek, tvoj OS to nijako neovplyvni
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||

Užívateľov profilový obrázok
I-pop
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 189
Dátum registrácie: Ne 19. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Pezinok

Príspevokod užívateľa I-pop » St 09. Jan, 2008, 15:50

Ja som to mal urobene pomocou sw XOSL, ak sa dobre pamatam. Bolo nejak nadefinovane, ktory log. disk je vidiet, a ktory nie.



Edit:
taketo nieco http://xosl.vos.sk/

Užívateľov profilový obrázok
Dexx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 356
Dátum registrácie: Pi 14. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Dexx » St 09. Jan, 2008, 16:37

chudaci decka :( kup im vlastny pc :P

co je to za dectvo ked sa nemozu hrabat v kompe :))

fateman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 101
Dátum registrácie: St 03. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevokod užívateľa fateman » St 09. Jan, 2008, 16:48

I-pop napísal:Ja som to mal urobene pomocou sw XOSL, ak sa dobre pamatam. Bolo nejak nadefinovane, ktory log. disk je vidiet, a ktory nie.



Edit:
taketo nieco http://xosl.vos.sk/


vDaka, presne nieco take som potreboval:) :bravo:

fateman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 101
Dátum registrácie: St 03. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevokod užívateľa fateman » St 09. Jan, 2008, 16:50

Dexx napísal:chudaci decka :( kup im vlastny pc :P

co je to za dectvo ked sa nemozu hrabat v kompe :))


No to by bolo najlahsie riesenie ja viem, ale akosi momentalne na to niesu financie.:)

Užívateľov profilový obrázok
I-pop
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 189
Dátum registrácie: Ne 19. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Pezinok

Príspevokod užívateľa I-pop » St 09. Jan, 2008, 17:29

kazdopadne data zalohuj. Ak to padne, bohvie co sa stane. Ja som na tom frcal asi 1,5 roka bez problemov, ale potom zhavaroval disk. Nastastie som vacsiu cast dat dokazal zachranit.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5176
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa jararak » St 09. Jan, 2008, 18:49

seba bootuj z nejakeho externeho disku, ktory budes mat cez usb, nastav bootovanie z usb, potom z interneho disku, prides ku kompu, zapichnes disk, resetnes a pracujes na svojom, nezaujima ta co vystrajali tvoje ratolesti
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

fateman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 101
Dátum registrácie: St 03. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevokod užívateľa fateman » Pi 11. Jan, 2008, 01:04

Dakujem vam vsetkym za postrehy, nakoniec sa mi to podarilo spravit pomocou celkom jednoducheho programceku, ktory skryva disky, priecinky, subory, takze to bolo presne to co som potreboval. je chraneny heslom, a neda sa vypnut ani cez task manager bez zadania hesla, takze cez to sa tak skoro nedostanu..snaD:)

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Gudas » Pi 11. Jan, 2008, 01:12

noo...super. Tak nas nenapinaj a povedz nam aspon nazov :)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

fateman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 101
Dátum registrácie: St 03. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Žilina

Príspevokod užívateľa fateman » Pi 11. Jan, 2008, 01:57

Gudas napísal:noo...super. Tak nas nenapinaj a povedz nam aspon nazov :)


ospravedlnujem sa, ale naozaj som bol v tom ze som ho tam napisal :D ..to bude asi tym ze som to pisal tak neskoro v noci:)

programcek sa vola Folder Lock zatial som nevybadal ziadne muchy, takze spokojnost..snaD som uz na nist nezabudol, ak by nahodou rano doplnim:)


Návrat na "Operačné Systémy"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný